Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Soesendeeg


Ingrediënten

1½ dl water
75 gr boter
75 gr bloem
3 eieren
snufje zout

Soesendeeg

Bereidingswijze

 

Breng het water samen met de boter en zout aan de kook.
Haal de pan van het vuur, voeg de bloem in een keer toe en roer tot een glad beslag.

Verwarm het beslag op laag vuur totdat het een gladde, glimmende egale bal is.
Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Roer er dan 1 ei door.
Als het ei helemaal is opgenomen dan pas het volgende ei, tot alle eieren zijn verwerkt.

Spuit met een spuitzak met een gladde spuitmond kleine dopjes op een bakplaat met bakpapier. Spuit de dopjes niet te dicht op elkaar omdat ze tijdens het bakken groter worden.

Bak de soesjes in een gewone oven ( geen hete lucht aanzetten) op 200 Gr.C. in ongeveer 20 minuten tot ze mooi lichtbruin zijn.
Laat de soesjes goed afkoelen voor ze gevuld worden.

Vul de soesjes naar eigen keuze met bv mokkaroom, crème pattiserie of slagroom.

 

 
 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved