Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept Crème brûllée


Benodigdheden :
  • 140 gr eierdooiers
  • 85 gr S 2
  • 50 gr melk
  • 4,5 dl room
  • 3 vanillestokken
  • 25 gr jenever
    (De jenever geeft een fijn smaakje, maar hoeft niet.)
  • 60 gr cassonade om te karameliseren

Het is heel belangrijk om alles op de gram af te wegen.

Werkwijze :
  • Doe alle benodigdheden in een pot en klop of mix 'en ruban'.
  • Snij de vanillestokken in de lengte door en haal er de zaadjes uit. Roer zaadjes en stokken door de ruban.
  • Laat alles een nacht bekomen in de koelkast.
  • Giet door een zeef en vul uw crèmepotjes max 1 cm.
  • Bak gedurende 1 uur op 90°C.
  • Laat nagaren en afkoelen.
  • Bestrooi met cassonade en karameliseer met een 'crème brûllée-brander'.
 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved