Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept condez rijst met frambozen


Benodigdheden :
  • Recept Condez rijst met frambozen100 gr rijst lange korrel
  • 1 vanillestok
  • 250 gr frambozen
  • 4 muntblaadjes
  • 1 eigeel
  • 40 gr bloemsuiker
  • 40 gr griessuiker
  • 1 theelepel grof zout
  • 1/2 l volle melk
Werkwijze :
  • Breng 2 liter water aan de kook met 1 theelepel grof zout en kook hierin de 100 gr rijst gedurende 2 minuten.
  • Breng 1/2 liter melk aan de kook met 40 gr griessuiker, 1 vanillestok in de lengte doorgesneden, de voorgekookte rijst en laat 45 min koken op een heel zacht vuurtje. Spatel geregeld door de rijst.
  • Een goede raad : voor u de melk in de pot giet, bevochtig de pot met 1 soeplepel water. Dit voorkomt aankoken.
  • Haal de pot van het vuur en roer 1 eigeel door de rijst.
  • Laat de melkrijst afkoelen en opstijven in de frigo.
  • Mix 200 gr frambozen met 40 gr bloemsuiker. Passeer deze coulis door een zeef.
  • Neem 4 glazen en leg er drie frambozen onderaan in. Vul hierop de melkrijst en overgiet met de coulis. Versier met een blaadje munt.
 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved