Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept 'Clafoutis' van kersen


Benodigdheden :
(voor 4 personen)
  • Recept Clafoutis van kersen500 gr kersen
  • 4 eieren
  • 6 soeplepels dubbele room
  • 100 gr suiker S2
  • 100 gr amandelpoeder
  • 30 gr cassonade suiker
  • 2 soeplepels maizena
  • 10 gr boter
  • 1 snuifje zout
Werkwijze :
  • Zet de oven op 170° warmelucht. Was de kersen en ontpit ze.
  • Neem een ovenbakje (20/10 cm ongeveer) een beboter met de 10 gr boter. Bestrooi de boter met de 30 gr cassonade.
  • Meng in een kom met een klopper, 100 gr amandelpoeder met de 2 soeplepels maizena, 100 gr S2, een snuifje zout en de eieren.
  • Spatel hieronder voorzichtig de 6 lepels dubbele room.
  • Leg de kersen in het gratinbakje en overgiet met de clafoutisbereiding.
  • Bak het geheel 30 min in uw voorverwarmde oven van 170°C.
  • Lauw of koud te eten.
 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved