Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept pilaf van ruwe rijst met jonge groenten en fijn mosterd


Een prachtig feestgerecht voor de vegetarier !

Benodigdheden :
(voor 4 personen)
  • Pilaf200 gr ongepelde rijst
  • 8 jonge worteltjes met groen
  • 8 jonge raapjes met groen
  • 8 lange radijzen
  • 1 doosje fijne groene boontjes
  • 1 doosje groene bonen
  • 1 ajuin
  • 2 koffielepels mosterd
  • 1 dl room
  • 6 gr currypoeder
  • 1 dl olijfolie
  • zeezout
Werkwijze
  • Pel en hak de ajuin fijn
  • Sueer deze gehakte ui in 3 soeplepels olijfolie zonder te kleuren.
  • Doe hier de 200 gr ruwe rijst bij en spatel homogeen. Roer hieronder de 6 gr curry en 5 dl water. Laat de rijst gaarkoken volgens de duur op de verpakking.
  • Kuis de groentjes en pocheer ze soort per soort gaar in gezouten water.
  • Meng de groenten in een saladekom (koud) met wat zeezout en enkele lepels olijfolie.
  • Klop de room met de mosterd tot een stevige vinaigrette.
  • Verfris de rijst met wat olijfolie zodat deze niet te plakkerig is.
  • Neem een ring en vul deze met de lauwe rijst. Schik hierop zorgvuldig de groentensla en nappeer ernaast een soeplepel van de mosterdvinaigrette.

 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved