Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept Aardbeienjam op Franse wijze


Was aardbeien niet in een bad met water, de vruchten zullen water als een spons opzuigen en zo hun smaak en aroma's kwijtspelen.

Voor de jam worden de aardbeien 2 x in kokende suikersiroop gedompeld, dit verkort de kooktijd en de aroma's zullen beter bewaard blijven.

Benodigdheden :
(voor 6-tal potten)

  • Recept Aardbeienjam op Franse wijze2,5 kg aardbeien zonder steeltjes
    voor 6-tal potten - 1,25 kg fijne kristalsuiker
  • 60 ml geperst citroensap
Werkwijze :
  • Leg de helft van de aardbeien in een grote kom en bestrooi met 250 g suiker. Voeg er de rest van de aardbeien bij en bestrooi ze eveneens met 250 g suiker. Dek de vruchten af en laat ze een nacht op kamertemperatuur trekken.
  • Doe de aardbeien in een vergiet en vang het vocht op. Roer de resterende suiker door dit sap en warm dit op een laag vuurtje op totdat de suiker is opgelost.
  • Breng de siroop aan de kook, doe er de aardbeien en het citroensap bij en laat 5 min doorkoken. Schep de aardbeien eruit en laat uitlekken in een vergiet, vang het sap op !
  • Doe het opgevangen sap bij de siroop in de pan en laat even inkoken. Voeg de aardbeien toe en laat koken tot het stollingspunt is bereikt. Neem de pan van het vuur, laat de jam 10 min rusten en doe de jam in gesteriliseerde potten die je onmiddellijk afsluit.

 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved