Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept lasagne met gourgetten en aubergines


Benodigdheden :
(voor 6 personen)
  • Recept lasage met gourgetten en aubergines1 doosje lasagnebladen 500 gr
  • 6 sneden gekookte ham
  • 6 sneden jonge gouda
  • 150 gr gruyère kaas geraspt
  • 2 gourgetten
  • 2 aubergines
  • 6 sjalotjes
  • 1/2 kg champignons
  • 1 potje tomatenpuree 140 gr
  • 4 verse rijpe tomaten
  • 2 kruidenblokjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/2 l kippebouillon
  • 1/2 l room
  • 3 eierdooiers
  • peper, zout, cayennepeper
  • boter en olijfolie
Werkwijze :
  • Pel de tomaten, ontdoe ze van de pitjes en snij ze in julienne.
  • Versnij de sjalotten, gourgetten, aubergines en champignons eveneens in julienne.
  • Roomsausje : Zet de room aan de kook en laat voor de helft inkoken. Laat hierin, van het vuur, de helft van de gruyèrekaas smelten en klop er de eierdooiers stevig onder. Afsmaken peper en zout.
  • Tomatensausje : Sueer in wat boter en olijfolie de sjalotjes en voeg er daarna de gourgetten, aubergines, tomaten, tomatenpuree en champignons bij. Laat nog 2 minuten verder stoven. Voeg er de kippebouillon en de kruidenblokjes bij. Laat inkoken terwijl u afsmaakt met peper, cayennepeper en zout. Pluk de blaadjes basilicum fijn. (Niet versnijden om verkleuring te voorkomen). Roer de basilicum, van het vuur, samen met een klontje boter door de saus.
  • Dan rest er nog de opbouw van de lasagne. Gebruik een ovenvaste schaal.
  • Schep een paar pollepels tomatensaus in de schaal en dek dicht met lasagnebladen. Hierop gekookte ham, dan gouda kaas en terug lasagnebladen.
  • Herhaal deze opbouw nog 3 tot 4 maal. Giet dan de schotel dicht met de roomsaus en bestrooi met de rest van de gruyèrekaas.
  • Bak 15 minuten op 160 °C en 45 minuten op 120 °C.
 
 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved