Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept gebakken asperges met langoustines


Of hoe snelle simpelheid perfekt kan zijn ...

Benodigdheden :
(voor 4 personen)
  • 12 witte Mechelse asperges
  • 12 verse langoustines
  • 4 dl gevogeltefonds
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 dl neutrale olijfolie
  • 1 eetlepel gesneden wit van prei
  • 1 eetlepel kleine blokjes gele paprika
  • 1 eetlepel kleine blokjes gedroogde tomaat
  • 1 eetlepel opperbeste olijkolie
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • peper van de molen en zeezout

recept asperges met langoustine

 
Werkwijze :
  • Schil de asperges met een dunschiller en dompel ze gedurende een minuut in kokend water. Snijd ze vervolgens in stukjes.
  • Bak de asperges op matig vuur in wat neutrale olijkolie. Baktijd 5 minuten.
  • Laat de gevogeltefond inkoken tot de helft. Voeg de prei en paprika toe. Laat 5 minuutjes meekoken. Voeg de kerrie toe en bindt de saus van het vuur af met opperbeste olijfolie.
  • Bak de gepelde langoustientjes in een pan met antikleeflaag in wat neutrale olijfolie. Op hoog vuur zijn de zeevruchten in nauwelijks vier minuten gaar.
  • Kruid met zeezout en peper van de molen.
  • Leg de asperges op de borden. Steek de langoustientjes eventueel op een stokje en vlij ze op de groenten. De saus komt errond. Bestrooi met blokjes gekonfijte tomaat en fijngehakte basilicum.
 

 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved