Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept ananas met vanillesaus


De tropen brengen alijd de zon in huis. En een warm dessert doet altijd wonderen op... een kille lentedag.

Benodigdheden :
(voor 4 personen)

Recept ananas met vanillesaus

  • 1 kleine verse ananas
  • 2 stevige klonten boter
  • 2 vanillestokken
  • 20 cl water
  • 150 gr suiker
  • 3 eetlepels bruine rum
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • roomijs
Werkwijze :
  • Laat een stevige klont boter op kamertemperatuur komen. Snijd de vanillestokken in de lengte doormidden en schraap er met een mesje het zwarte merg uit. Meng merg en boter tot een pommade. Houd apart.
  • Giet het water in een pannetje en voeg de suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost, mag de siroop nog een minuutje doorkoken. Zet deze siroop even apart.
  • Snijd met een groot mes de schil van de ananas. Snijd het vruchtvlees vervolgens in schijven van 2 cm dik. Met een mesje verwijderen we het harde fruit uit elke fruitschijf.
  • Zet een grote pan met antikleeflaag op hoog vuur. Laat er een stevige klont boter in uitsmelten. Vlij de ananasplakken in de schuimende boter. Bak het fruit gedurende 3 minuten langs elke kant. De ananas mag een bruin kleurtje krijgen, dan smaakt hij nog lekkerder.
  • Schep de ananas even uit de pan en giet het braadvet weg. Het fruit mag dan opnieuw de pan in. Op een zacht vuurtje.
  • Giet de rum bij de ananas. Laat even inkoken en voeg de wijnazijn toe. Laat opnieuw even inkoken. Giet dan de siroop bij de ananas. Laat een tiental minuten zacht sudderen zonder deksel.
  • Verdeel de schijven ananas over de warme borden. De vanilleboter laten we even uitsmelten in de saus in de pan. Dat uitsmelten gaat best door de pan ritmisch heen en weer te schuiven op het aanrecht. Overgiet de ananas dan met de suas.
  • Serveer de ananas met bolletje roomijs. Smaak naar keuze.

 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved