Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Recept gebakken parelhoen met morieltjes


Morieltjes zijn gedroogd te koop, ze moeten vooraf even geweekt worden.

 

Benodigdheden :
(voor 4 personen)

  • Recept gebakken parelhoen met morieltjes4 parelhoenfilets
  • 150 gr boter
  • kalfsfond 
  • 100 gr gehakte noten (pistache, amandel, pijnboompit, walnoot)
  • 1 sjalot
  • takje tijm
  • 1 cl Noilly prat
  • 1 cl droge witte wijn
  • 2 dl room
  • 20 gr morieltjes
  • 12 groene asperges
  • een paar gedroogde tomaten
  • peper en zout
  •  
Werkwijze :
  • Snipper het sjalotje en bak aan in wat boter, samen met de tijm. Blus met Noilly prat en witte wijn en kook voor 1/3 in. Voeg room toe, kook opnieuw in en breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.
  • Week de morieltjes een uurtje in water en voeg bij de saus. De morieltjes na het weken even bakken kan ook.
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water, snijd ze in gelijke stukken en voeg toe aan de saus.
  • Bak de parelhoenfilets in wat boter en breng op smaak met peper en zout. Deglaceer uw pan met een weinig kalfsfond en zeef dit bij uw saus.
  • Schik de parelhoenfilets in een ovenvaste schaal. Strooi de nootjes over het vlees, verdeel er wat klontjes boter over en zet ze onder de grill tot een mooi kleurtje is verkregen. Dit gaat snel, erbij blijven dus !
  • Verdeel de saus over vier diepe borden, leg de parelhoenfilets in het midden en garneer met gedroogde tomaat.

    Gedroogde tomaat : snijd een tomaat in vier of zes stukken. Kruiden met peper, zout en provencaalse kruiden. In de oven twee uur drogen op 90° C.

 

 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved