Tafelhouder Hedwig
Menu left
 

Tongscharfilets in de oven met gesmoorde savooikool


Benodigdheden :
(4 personen)
  • Recept tongscharfilets in de oven4 grote tongscharfilets
  • 8 ratte aardappels
  • 8 jonge wortels
  • 8 raapjes
  • 1/2 savooikool
  • 2 sjalotjes
  • 10 gr hoeveboter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 dl bouillon van gevogelte
  • tijm, laurier, muskaatnoot
  • zout van de Guérande
  • peper van de molen
Werkwijze :
  • Snij de ratte-aardappels, de wortels en de raapjes in 'cocotte', d.w.z. olijfvormig zoals pomme château, maar zowat 1/4 kleiner.
  • Snij de savooikool in fijne julienne, m.a.w. luciferdunne reepjes.
  • Giet de olijfolie in een wok, strooi er de snippers savooikool in en laat ze op een klein vuurtje smoren. Doe er de gehakte sjalotjes bij en geef smaak met het Guérandezout, peper uit de molen en een weinig muskaatnoot.
  • Kook de aardappeltjes, de worteltjes en de raapjes beetgaar.
  • Zet de tongscharfilets in een beboterde, lage ovenschaal. Kruid ze met peper en zout en leg er een klontje boter bovenop. Giet er de bouillon van gevogelte bij. Laat ongeveer 10 minuten in de over gaar worden.
  • Voeg de in cocotte gesneden, beetgare groenten bij de savooikool in de wok en laat nog enkele minuten sudderen.
  • Schik de visfilets in warme, diepe borden. Leg er een klontje boter op en garneer met de verschillende kleine groenten. Overgiet met het kooknat uit de ovenschotel. Versier met een eetbaar bloemetje of een kruidentakje.
 
© Copyright 2017 | Tafelhouder Hedwig | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved